Sectoren

Flevokust Haven is heel geschikt voor innovatieve bedrijven die volop inzetten op circulaire economie, zoals logistieke maakindustrie en bio-based bedrijven. Dit komt door de ruime kavels waar tot 40 meter hoogte gebouwd mag worden én de hoge milieucategorie (3 t/m 5.3).

Clustering van bedrijven en ladingstromen

Doordat het hele gebied nog moet worden ingericht, zijn er uitstekende mogelijkheden voor bundeling van bedrijven en activiteiten. Zo ligt Flevokust Haven midden in een groot agrarisch productiegebied, vanwaar onder andere tonnen aardappels en uien worden verspreid naar binnen- en buitenland. Dit biedt kansen voor bedrijven in de agro-, food- en verssector die de producten bijvoorbeeld kunnen sorteren, verpakken of verwerken tot halffabricaat of eindproduct.

Met reserveringen van terrein wordt goed gekeken welke bedrijven profijt van elkaar, de haven en de havenlogistiek kunnen hebben. Bedrijven die elkaar versterken - omdat ze in elkaars verlengde liggen of bijvoorbeeld elkaars reststromen kunnen verwerken tot duurzame energie of een ander hoogwaardig product - kunnen in een cluster worden gebundeld.

Behalve een agro-hub voor Midden- en Noord-Nederland, biedt Flevokust Haven ook een mooie kans voor bedrijven om hun lading te combineren en retourlading te ontvangen. Dit maakt het vervoer van lading goedkoper.

Logistiek

Flevokust Haven is door de centrale ligging en multimodaliteit een interessante locatie voor logistieke(gerelateerde) bedrijven. De haven ligt aan belangrijke binnenscheepvaartroutes tussen de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam naar Noord-Nederland en Duitsland en biedt volop mogelijkheden als draaischijffunctie. De haven heeft verder de mogelijkheid voor een spoorverbinding naar de Randstad en Noord-Nederland, ligt vlakbij de snelweg A6 en vliegveld Lelystad Airport en op 45 minuten van luchthaven Schiphol.

Flevokust Haven is bij uitstek geschikt voor logistiek (gerelateerde) bedrijven en maakindustrie. Agrifood, bio-based en circulaire economie zijn evenzeer belangrijke doelgroepen.
 

Maakindustrie

Flevokust Haven vormt voor de maakindustrie de perfecte vestigingslocatie vanwege de beschikbare ruimte zowel in kaveloppervlakte als in bouwhoogte en milieucategorie. Niet alleen vanwege de goede aansluiting met het Europese achterland, maar ook door nabije aanwezigheid van Lelystad Airport, spoorverbindingen en de A6 die Flevoland met het westen en het Oosten van Nederland en Europa verbindt.

Heeft u interesse om zich te vestigen op het industrieterrein van Flevokust Haven? Wij bekijken graag met u de mogelijkheden. 

De gemeente Lelystad biedt in samenwerking met leerwerkbedrijven en uitzendorganisaties actief en klantgerichte ondersteuning aan bij het vinden van de juiste werknemers, woonmogelijkheden etc.

Agrifood

Op Flevokust Haven is ook de mogelijkheid voor de verwerkingsindustrie agrifood, naar zeehavens te vervoeren, van waaruit ze geëxporteerd worden.

Contact