Doorbraak CTU Flevokust

12 december 2019

Op de website van AGF (hét branchemedium voor de AGF-sector) is een artikel verschenen over de doorbraak CTU Flevokust. CTU Flevokust zorgt ervoor dat de logistieke processen op Flevokust Haven optimaal worden uitgevoerd en begeleid. AGF refereert in hun artikel naar de nieuwe editie van FOOD Locaties Nederland waarin de doorbraak van CTU Flevokust wordt toegelicht.

FOOD Locaties Nederland

FOOD Locaties Nederland is een crossmediaal (print, online & event) communicatieplatform tussen de food-industrie, overheden en vastgoedprofessionals. In de nieuwe jaareditie van het magazine worden de belangrijkste food-locaties getoond, maar ook partners die faciliteren in kennis, ontwikkeling, bouw, vestigingslocaties en gronduitgifte. Innovatie, duurzaamheid en circulariteit staan centraal in deze editie. Als vanzelfsprekend komt ook Flevokust Haven hierin naar voren; de haven heeft tenslotte een belangrijke logistieke functie en maakt deel uit van de maritieme strategie van provincie Flevoland.

Het succes van CTU

CTU Flevokust heeft gezorgd voor tijd-, geld- en ruimtewinst en draagt daarnaast haar steentje bij op het gebied van duurzaamheid. De unieke samenwerking tussen opdrachtgevers, Maersk en de containerterminal maakt op diverse fronten het verschil in transport over water. Wat op den duur zorgt voor toenemende economische successen en een forse milieuslag. 

Etienne Morriën, directeur CTU: “Meer dan de helft van de lading die door Flevoland werd oorspronkelijk niet verscheept, terwijl dit wel het beste alternatief zou zijn. Flevoland ligt aan één van de meest drukke nationale binnenvaartroutes. De containerhaven maakt het mogelijk om met name agro- en foodbedrijven logistieke ketenkostenverlaging te bieden en ver weg gesitueerde markten te bedienen. Ook zijn er uiteenlopende productiebedrijven die importeren en exporteren met gebruik van containers.”

Meer lezen over de doorbraak van CTU Flevokust? Je leest het in de nieuwste (online) editie van Food Locaties Nederland.