Voordelen

Als toekomstige overslaghaven met containerterminal en ‘nat’ industrieterrein is Flevokust Haven interessant voor een groot aantal typen bedrijven. Bijvoorbeeld voor transporteurs en producenten die hun grondstoffen of andere producten willen vervoeren. Veel van deze transporten zullen met containers gaan, maar ook voor overslag van bijvoorbeeld bulkgoederen is hier in de toekomst ruimte. 

Het binnendijkse industrieterrein heeft een maximale bouwhoogte van 40 meter en dat maakt het een aantrekkelijke vestigingslocatie voor onder andere koel- en opslaghuizen. Het terrein staat straks via een interne baan in directe verbinding met de kade. Dat maakt het terrein  zeer geschikt maakt voor havengebonden en -gerelateerde bedrijven. Bovendien zijn de kavels ook geschikt voor bedrijven in de zwaardere milieucategorieën 3 - 5.3.

Centraal logistiek knooppunt

De centrale ligging van Flevokust Haven is misschien wel het meest gunstige aspect. Flevokust Haven wordt aan de noordkant van Lelystad gerealiseerd, op een strategische locatie aan een van de belangrijkste binnenvaartroutes van Nederland (Amsterdam-Lemmer). De nieuwe haven ligt in de directe nabijheid van een groeiende luchthaven (Amsterdam Lelystad Airport), de snelweg A6 en het spoor (Hanzelijn).

Door het vervoer over water kunt u bovendien CO2 besparen. Met de CO2-reductietool kunt u zelf een inschatting maken van de reductie van CO2 en andere emissies.

Wilt u meer weten over de ruime mogelijkheden bij Flevokust Haven? Neem dan contact met ons op.

Contact