Flevokust Haven:
de multimodale overslaghaven met kade en industrieterrein bij Lelystad

Ten noorden van Lelystad verrijst Flevokust Haven. Deze multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein wordt nu gebouwd en is eind 2017 operationeel. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de grote (zee)havens. Flevokust Haven is een perfecte en duurzame vestigingslocatie. Bovendien zorgt de haven ook voor een boost voor de Flevolandse economie en werkgelegenheid.

Heeft u goederenvervoer nodig voor uw bedrijf? Dan bent u op de juiste plek bij Flevokust Haven. Flevokust Haven verbindt niet alleen verschillende vervoersmodaliteiten, maar geeft volop ruimte aan het verrijken en hergebruiken van producten in een circulaire economie.

Lees meer

De next economy komt naar Lelystad

De wereld verandert snel en dat heeft een grote impact op het verdienvermogen van onze regio’s. Tijdens het BT Event op 2 november 2017 leert u hoe u een sterke economie bouwt op basis van de next economy. Op Lelystad Airport spreken vooraanstaande ondernemers over hun rol in de next economy en kunt u van medeprofessionals leren hoe overheden en regionale ontwikkelingsmaatschappijen deze veranderingen het beste kunnen faciliteren en stimuleren.

Lees meer

Terugblik ondernemersbijeenkomst verladen via Flevokust Haven

Kent u de mogelijkheden al om uw goederen over het water te vervoeren? Maak kennis met Flevokust Haven. Tijdens de ondernemersbijeenkomst op 20 september 2017 vertelden vertegenwoordigers van evofenedex, CTU Flevokust en Waterman Onions wat de mogelijkheden en voordelen zijn van vervoer over het water en via Flevokust Haven.

Lees meer

De Flevolandse belofte

Dit jaar vieren we in Lelystad het 50-jarig bestaan van de gemeente. Het geeft maar weer eens aan hoe jong deze provincie en dus ook haar economie nog is. Daar ligt een belangrijke taak om als overheid iets extra’s te bieden om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te ontwikkelen. Letterlijk en figuurlijk bouwen we aan Flevoland. Dit komt tot uiting door bijvoorbeeld de ontwikkelingen rondom Flevokust Haven en Lelystad Airport. Hiermee leveren we als provincie een actieve bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de regio. Investeringen die essentieel zijn om als provincie het verschil te maken op de lange termijn. Flevoland is namelijk veel meer dan ruimte.

Lees meer