Flevokust Haven:
de multimodale overslaghaven

Ten noorden van Lelystad verrijst Flevokust Haven. Deze multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein wordt nu gebouwd en is in het eerste half jaar van 2018 operationeel. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de grote (zee)havens. Flevokust Haven is een perfecte en duurzame vestigingslocatie. Bovendien zorgt de haven ook voor een boost van de Flevolandse economie en werkgelegenheid.

Heeft u goederenvervoer nodig voor uw bedrijf? Dan bent u op de juiste plek bij Flevokust Haven. Flevokust Haven verbindt niet alleen verschillende vervoersmodaliteiten, maar geeft volop ruimte aan het verrijken en hergebruiken van producten in een circulaire economie.

Lees meer

"De 3D-printer is voor ons geen bedreiging"

In de rubriek Innovatief in Flevoland vragen we grensverleggende ondernemers hoe zij de jongste provincie-economie van Nederland op de kaart zetten. In deze editie 3D Metal Forming van directeur Marcel Oud. Oud vertelt over zijn leven als ondernemer en waarom hij Rijswijk in 2013 inruilde voor Lelystad.

Lees meer

8 redenen waarom Lelystad een logistiek knooppunt is/wordt

De logistieke corridor Lelystad-Emmeloord eindigde op de 27ste plek in de Logistieke Hotspot verkiezing 2017. Even later werd bekend dat Kloosterboer een kavel van 2,6 hectare grond ontwikkelt en Inditex bouwt op 35 hectare grond een centrum voor de Europese distributie. Hoe is dit ogenschijnlijk plotselinge succes te verklaren? Jop Fackeldey deelt 8 redenen.

Lees meer

Flevokust Haven, een binnenvaarthaven in de polder

Lelystad goederenhaven, het zal even wennen zijn. Toch is dit binnenkort realiteit, als de gloednieuwe kade open gaat en de eerste binnenvaartschepen aanmeren om hun lading stukgoed, bulk en containers af te zetten of op te pikken.

Lees meer