Sneak preview Flevokust Haven

4 juni 2018

Afgelopen week waren enkele media te gast voor een sneak preview op Flevokust Haven. Bestuurders Jan-Nico Appelman van Flevoland en Ed Rentenaar van Lelystad spraken met trots de verzamelde pers toe op het gloednieuwe haventerrein, dat zijn voltooiing nadert. De nieuwe buitendijkse haven aan de IJsselmeerdijk bij Lelystad wordt binnenkort officieel opgeleverd. De gehele kade van 400 meter voor de overslag van goederen is dan gereed.

Bron: Foto Freddy Schinkel

Programmamanager Rogier Wilms verzorgde een rondleiding en voorzag de media van feiten en leuke weetjes over het haventerrein, de golfbreker en het binnendijkse industrieterrein. Zo werd maar liefst 200.000 m3 water uit de bouwkuip gepompt en werd er 500.000 m3 zand aangevoerd voor het haventerrein. Al het zand werd over het water aangevoerd. Dat scheelde 25.000 vrachtwagenbewegingen. Zo zijn de eerste stappen op weg naar een duurzame haven al gezet.

O.a. De Stentor en Omroep Flevoland kwamen een kijkje nemen. Zij maakten beiden een uitgebreid (film)verslag van de preview dat hier te bekijken is.

Omroep Flevoland - Flevokust Haven is klaar, containerschepen kunnen afmeren.

De Stentor - Containerhaven Lelystad herstelt foutje van Lely