Jysk bouwt een nieuw mega distributiecentrum in Lelystad

20 maart 2024

Binnenkort bouwt de Deense retailer Jysk een distributiecentrum op Flevokust Haven in Lelystad, dat naar verwachting in 2027 gereed is. Met twee gloednieuwe hoogbouwmagazijnen van 46 meter hoog. Daarnaast is er ruimte voor eventueel een derde magazijn in de toekomst.

Samenwerken met de ‘buren’ voor voldoende arbeidskrachten

Het gebouw wordt niet alleen bijzonder qua vormgeving, maar wordt ook erg duurzaam (LEED keurmerk). Flevokust Haven vormt voor Jysk de ideale plek voor het distributiecentrum vanwege de demografie, de spreiding van de winkels en de ligging van een dichtstbijzijnde containerterminal. Straks heeft Jysk ook ‘grote buren’, zoals Bol.com en Bestseller. Zij zullen ook een groot distributiecentrum bouwen, waar in de toekomst veel mensen komen werken. Samen met de buren wil Jysk de handen in één slaan, zodat iedereen straks voldoende personeel heeft.

In een mooi interview in Logistiek.nl vertelt Jarno Lindeman, projectmanager Jysk, alles over het distributiecentrum, waarom Jysk naar Nederland kwam en waarom zij gaan voor de hoogste variant van het LEED keurmerk. Het hele artikel is hier te lezen.