Eerste paal Necron Group voor nieuwbouw Flevokust Haven

4 april 2023

Met het slaan van een ceremoniële eerste paal is vrijdag 31 maart 2023 het startsein gegeven voor de bouw van totaal circa 81.000 vierkante meter aan duurzame logistieke bedrijfsruimte van de Zwitserse Necron Group op haar perceel op bedrijventerrein Flevokust Haven. Ten Brinke Bouw begint in de week van 10 april met het heiwerk van fase 1, de oplevering van deze eerste 40.000 vierkante meter staat gepland in het eerste kwartaal van 2024.

Economische versterking en werkgelegenheid

"Ik ben er trots op dat Necron gekozen heeft voor de unieke ligging van bedrijventerrein Flevokust Haven en hier samen met Ten Brinke Bouw een state-of-the-art distributiecentrum gaat realiseren. Lelystad heeft een groeiambitie. Het vestigen van bedrijven zoals Necron draagt bij aan de verdere groei van de stad, de economische versterking en de werkgelegenheid," aldus Dennis Grimbergen, wethouder Economische Zaken.

Logistieke hotspot

Gerard van Liempt, CEO van de Necron Grou: "Ik ben zeer verheugd dat we hier gaan bouwen, het is de resultante van jarenlange voorbereiding en de toegewijde inzet en focus van alle betrokkenen, waaronder de gemeente Lelystad. De strategische keuze om als eerste ontwikkelaar in november 2019 al een koopoptie te tekenen om voor deze locatie te kiezen is de juiste gebleken, want deze locatie is vandaag de dag een van de logistieke hotspots van Nederland." Albert ten Brinke (CEO van Ten Brinke Group) vult aan: "Het aangename van samenwerken is het delen van ieders knowhow om zo tot echte synergie te komen. Onze gezamenlijke ambitie om kwalitatief hoogwaardige en duurzame projecten te realiseren heeft opnieuw geleid tot een unieke samenwerking."

Over Necron Group

Necron Group is een private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een lange termijn focus op het duurzaam ontwikkelen van hoogwaardig logistiek en hospitality vastgoed in Europa. De Necron Group heeft de afgelopen jaren circa 200.000 m2 vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd in Europa en heeft inmiddels een pipeline van meer dan 1 miljoen vierkante meter grond voor de bouw van hotels, health care- en logistieke projecten.