Tweede Kamer leden van de commissie I&W bezoeken Flevokust Haven

8 februari 2019

Op vrijdag 1 februari brachten Tweede Kamerleden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat een werkbezoek aan Flevoland. Gedeputeerden Jan-Nico Appelman en Jan de Reus ontvingen de Kamerleden en namen hen mee langs economisch belangrijke locaties voor de regionale welvaart, waaronder Flevokust Haven.

Lelystad Airport

De ochtend startte in de nieuwe terminal Amsterdam Lelystad Airport, waar Jan de Reus het economisch belang van de luchthaven en Lelystad Airport Businesspark toelichtte.

Flevokust Haven

Na een rondleiding door de nieuwe terminal bezochten de Kamerleden de havens. In de Maxima-centrale nam Jan-Nico Appelman de Kamerleden mee in de nationale maritieme strategie, het belang van het maritiem cluster voor Nederland en de provincie Flevoland. En ook hoe Flevoland concreet bijdraagt aan de versterking van het maritiem cluster. Daarna brachten de ze een bezoek aan de nieuwe multimodale overslaghaven Flevokust Haven.

De dag sloten ze af met een bezoek aan Urk waar de nieuwe Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland gerealiseerd gaat worden.