Reserveringsovereenkomst CTU op industrieterrein Flevokust Haven

1 juni 2017

In hun speeches benadrukten de ondertekenaars het belang van Flevokust Haven: de bedrijvigheid die daarmee ontstaat, is een belangrijke impuls voor de Flevolandse economie en werkgelegenheid. Als het industrieterrein begin 2018 bouwrijp gemaakt is, start CTU met de bouw. De ondertekening van de reserveringsovereenkomst werd feestelijk gevierd.

Belangrijke impuls

Flevokust Haven is een multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein en is eind 2017, begin 2018 operationeel. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de grote (zee)havens. Flevokust Haven is een perfecte en duurzame vestigingslocatie, ligt dichtbij de Randstad en biedt vele vervoersmogelijkheden. Vanaf Flevokust Haven kunnen goederen vervoerd worden van en naar de grote  (zee)havens van Rotterdam, Antwerpen, Amsterdam en het Duitse achterland. De Lelystadse haven bevindt zich in de directe nabijheid van de snelweg A6, een groeiende luchthaven (Lelystad Airport) en het spoor (Hanzelijn). Daarnaast ligt de haven midden in een groot agrarisch gebied. Als de Kornwerdersluis op termijn verbreed en verdiept wordt, is Flevokust Haven al voorbereid.

Aantrekkelijke haven

De haven versterkt de aantrekkelijkheid van de regio als vestigingsplek voor bedrijven. Het is een unieke locatie waarmee een bedrijf voorsprong kan creëren ten op zichte van bedrijven die gevestigd zijn op een logistiek minder aantrekkelijke locatie. Flevokust Haven onderscheidt zich sterk in haar aanpak door ruime mogelijkheden in kaveloppervlakte, bouwhoogte, energie-teruglevering en milieuvoorschriften. Daarbij biedt Flevokust Haven kansen en ruimte voor agro-gerelateerde en bio-based activiteiten. Direct naast Flevokust Haven ligt bovendien de ENGIE Maxima-centrale, een grote, duurzame energiecentrale. Dit is gunstig voor bedrijven die op zoek zijn naar een partner die meedenkt over de energievraagstukken.

CTU

CTU beschikt over meerdere containerterminals: CTU in Utrecht aan het Amsterdam-Rijnkanaal, CTU Rivierenland in Tiel op industrieterrein Medel en vanaf nu dus ook CTU Flevokust, bij Flevokust Haven inclusief industrieterrein.