Kersverse havenmeester Asif Khan stelt zich voor

17 juni 2019

Kersverse havenmeester Asif Khan: ‘de kansen voor Flevokust Haven zijn groot en daar draag ik graag mijn steentje aan bij’

Flevokust Haven heeft een nieuwe havenmeester: in maart 2019 is Asif Khan in de voetsporen getreden van (ex-)havenmeester Aart Hiemstra. Asif is in september 2018 als inspecteur handhaving begonnen bij gemeente Lelystad, niet lang daarna werd hij gevraagd om ook als havenmeester van Flevokust Haven op te treden. “In deze rol komt al mijn opgedane kennis, zowel bij de gemeente als bij eerdere werkgevers, goed samen”, vertelt Asif.

Asif’s technische achtergrond, ervaring in de offshore-branche en reeds opgedane kennis als inspecteur handhaving bij de gemeente, vormen samen een stevige basis om de functie van havenmeester Flevokust Haven uit te voeren. “Ik heb ruim 11 jaar technische kennis en ervaring en dat is goed bruikbaar in mijn huidige rol als havenmeester; op de haven heb ik regelmatig te maken met technische vraagstukken en daar kan ik, met mijn inzicht, snel op inspelen”, vertelt Asif. Ook de offshore-branche is voor de nieuwe havenmeester geen onbekend terrein. “Ik heb 6 jaar als gebouwencoördinator bij een bedrijf dat wereldwijd op open zee opereert en daar boringen naar olie en gas doet.”

“Als havenmeester van Flevokust Haven komt mijn technische kennis mooi samen met mijn passie voor de zee en haar mogelijkheden” - Asif Khan

Eerste aanspreekpunt

Als havenmeester vervult Asif een veelzijdige en vooral adviserende rol. “Wanneer bedrijven met hun schepen bij Flevokust Haven willen aanleggen, komen ze altijd eerst bij mij terecht”, legt Asif uit. “Ze willen vaak weten wat de mogelijkheden, regels en richtlijnen zijn. Als eerste aanspreekpunt leg ik dit allemaal uit en zorg ik ervoor dat alle informatie zo snel en compleet mogelijk wordt verschaft; kan ik dat zelf niet, dan zorg ik ervoor dat de juiste persoon voor de betreffende vraag in beeld komt.” Ook het oplossen van mogelijke problemen bij de schepen die reeds aangelegd zijn, valt op het bordje van Asif. “Verder ben ik verantwoordelijk voor het netjes en schoon houden van de haven, voor de energievoorzieningen en voor de veiligheid.”

Toekomstplannen

Modernisatie van de haven is een grote wens van Asif. “Ik wil het de gebruikers van de haven zo gemakkelijk mogelijk maken”, licht hij toe. “De haven is al operationeel, geordend, netjes en kan zonder problemen worden gebruikt. Maar ik blijf altijd nieuwe, moderne technologieën onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan een online reserveringssysteem, het opvangen van ‘grijs water’ voor de sanitaire voorzieningen en het duurzamer inzetten van de stroomvoorzieningen.” Dit zou ook perfect bij zo’n moderne haven als Flevokust Haven passen.

“Ik doe graag inspiratie op bij grote havens, zoals die van Amsterdam. Wat werkt wel en wat werkt niet?” - Asif Khan

Voor vragen over het gebruik van de haven, kunt u contact opnemen met Asif Khan .