Flevokust Haven in Lelystad ontwikkelt door naar 43 hectare

3 oktober 2018

Flevokust Haven in Lelystad is een nieuwe haven met havengebonden industrieterrein. De haven is sinds voorjaar 2018 operationeel. Er is veel belangstelling van bedrijven voor de haven én voor de  kavels op het binnendijkse deel van de haven. Dit binnendijkse deel wordt daarom uitgebreid van ca. 7 hectare naar 43 hectare industrieterrein. Dit heeft de gemeente Lelystad onlangs besloten.

Momenteel wordt op Flevokust Haven binnendijks een eerste fase van 7,4 hectare havengerelateerd industrieterrein bouwrijp gemaakt. Begin 2019 is dit terrein beschikbaar voor vestiging van bedrijven. De eerste reserveringen voor totaal 18 hectare zijn inmiddels gedaan. Naast de reserveringen is er meer belangstelling van bedrijven voor vestiging. Het gaat daarbij om grote kavels. De gemeente heeft daarom besloten tot uitbreiding zodat snel op de vraag kan worden ingespeeld.

Logistieke hotspot en ruime bouwmogelijkheden

De uitstekende bereikbaarheid direct aan de A6, aan de vaarroute Amsterdam-Lemmer, de vaarroute IJsselmeer-Meppel, de goede spoorverbindingen én Lelystad Airport maken Flevokust haven tot een uitstekende logistieke locatie. Daarnaast zorgen onder andere de ruime milieucategorie (3 tot 5.3, categorie 2 mogelijk) en de grote bouwhoogte van maximaal 40 meter voor grote belangstelling van bedrijven voor de kavels op het industrieterrein.  Aangrenzend aan het industrieterrein staat een powerplant van Engie die bedrijven met een grote energievraag kan voorzien.

Gemeente Lelystad en Provincie Flevoland ontwikkelen samen Flevokust Haven. Inmiddels is de containerterminal volop in gebruik en worden dagelijks containers af- en aangevoerd. De werkzaamheden voor de verbindingsweg tussen beide terreinen, buitendijks en binnendijks, zijn inmiddels begonnen. Binnendijks zullen zich bedrijven vestigen die havengerelateerd zijn. Met de komst van Flevokust Haven wordt de lokale en provinciale economie versterkt en krijgt de werkgelegenheid een belangrijke impuls.

Dit heeft Flevokust Haven te bieden:

CTU Flevokust exploiteert de containerterminal. Ook zijn er mogelijkheden voor bulk- en projectladingen. Ga voor meer informatie naar CTU Flevokust.

Meer informatie: http://www.flevokusthaven.nl/fkh/Flevokust-Haven